İçerdiği
sebzeler ile de diyet yapanlar veya sağlıklı beslenmek isteyenler için çok
doğru bir tercih olacaktır. Yanında beyaz peynirle birlikte sabah kahvaltılarınıza
çok çok yakışacak!!!
·
1/2 kg yufka
·
1/2 kg ıspanak
·
1/2 demet maydanoz
·
1 adet orta boy kuru soğan
·
1 sap pırasa
·
Tuz, kara biber, pul biber
Ispanakları güzelce yıkıyoruz.
Ispanak yapraklarını ve maydanozları ince ince doğruyoruz. Kuru soğanı da ince
kıyıp, pırasayı da çok küçük parçalar halinde doğruyoruz. Baharatları da ilave
ederek tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
Bu gözlemeyi yapmak için
hazırlanırken, tezgahın üzerinde duran pırasaların gözüme çarpmasıyla,
ıspanağın yanına ilave etmeye karar verdim. Çok farkedilmedi, ama lezzet kattı.
Arzuya göre sadece ıspanaklı olarak da hazırlayabilirsiniz.
Bir
gözleme çeyrek yufkadan hazırlanacak şekilde yufkalarımızı dört eşit parçaya
bölüyoruz. Yufkaların içine hazırladığımız içten koyarak zarf şeklinde kapatıp
yapışmayan bir tavayı yeterli ısıya ulaşmasını sağlamak için ocağın üzerine
alıyoruz.
Teflon
tavamızı iyice ısıtıyoruz ki, yağ kullanılmadığı için gözlemelerimiz
yapışmayın. Arzu ederseniz yumurta fırçası yardımı ile 1 çay kaşığı kadar
zeytinyağını tavayı yağlamak için kullanabiliriz. Isınan tavamızda, gözlemelerimizi
önleri ve arkaları kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun!
by Chef Na
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder