Sırada sağlıklı beslenmenin
demirbaşlarından bakliyat ailesinden gelen kuru fasulye var!!! Türk mutfağının olmazsa olmazı olan kuru
fasulye tam bir protein deposu. İçerdiği hayvansal olmayan protein ve lifli
yapısı ile kırmızı etten hiç bir eksiği yok! Sinirleri kuvvetlendiren kuru
fasulye, sağlıklı beslenme diyetlerinde de rahatlıkla tercih edilebilecek bir
yiyecek. Afiyet olsun…
Malzemeler
- 500 gr yağsız dana kuşbaşı
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 3 adet kuru soğan
- 3 adet yeşil biber
- 4 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- ½ yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, kara biber, kırmızı toz biber
Vitamin ve mineral değerlerinde kayıp
meydana gelmemesi için, bir gece önceden yıkayıp suda beklettiğimiz kuru
fasulyeleri, bol suyla yumuşayıncaya kadar pişirip süzüyoruz. Bu şekilde gaz
yapmasının da önüne geçmiş oluyoruz. Kuşbaşı doğranmış 500 gr yağsız dana etini
düdüklü tencerede yarım saat kadar
pişiriyoruz.
Güveç tenceresinin en altına ince
doğradığımız soğanları yerleştirip sırası ile; kuşbaşı etleri, iri doğranmış
biberleri ve kabukları soyulup doğranmış olan domatesleri yerleştiriyoruz.
Ardından 1 bardak sıcak su içerisinde
ezilmiş 1 yemek kaşığı domates ve ½ yemek kaşığı biber salçasını, tuz, kara
biber ve toz kırmızı biberi de ilave ederek domateslerin üzerinden ilave
ediyoruz.
Kaynayınca ocağın altını en kısık
seviyeye ayarlayıp yaklaşık 50 dakika kadar pişiriyoruz.
By Chef Na
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder