Yanında dumanı tüten bir bardak çay ile mütiş giden bir
lezzet. Gözlemeyi, böreği kıymalı olmazsa yemeyenler için en sağlıklı
haliyle!!!
Malzemeler
·
1/2 kg yufka
·
250 gram yağsız dana kıyma
·
3 adet domates
·
3 adet yeşil biber
·
1/2 demet maydanoz
·
2 adet orta boy kuru soğan
·
Tuz, kara biber, pul biber
Yufka hariç bütün malzemelerimizi 2 yemek kaşığı su ilave
ederek karıştırıyoruz.
Bir
gözleme çeyrek yufkadan hazırlanacak şekilde yufkalarımızı dört eşit parçaya
bölüyoruz. Yufkaların içine hazırladığımız içten koyarak zarf şeklinde kapatıp
yapışmayan bir tavayı yeterli ısıya ulaşmasını sağlamak için ocağın üzerine
alıyoruz.
Teflon
tavamızı iyice ısıtıyoruz ki, yağ kullanılmadığı için gözlemelerimiz
yapışmasın. Arzu ederseniz yumurta fırçası yardımı ile 1 çay kaşığı kadar
zeytinyağını tavayı yağlamak için kullanabiliriz. Isınan tavamızda,
gözlemelerimizi önleri ve arkaları kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun!
by Chef
Na
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder