Daha
önce börek haliyle çay saatlerinde bize eşlik eden pırasa, şimdi zeytinyağlı
olarak öğlen ve akşam yemeklerinde bize eşlik ediyor. Limonla birlikte
inanılmaz bir uyum sergileyen bu kış sebzesi bol miktarda miktarda C, K ve B
vitaminleri ile potasyum, kalsiyum, silisyum, manganez, kükürt, bakır, iyot ve
demir içeriyor. Sindirim sistemi için çok faydalı olan pırasa, tüm vücudu ve
kanı temizliyor. Burada belirtmediğim daha bir çok faydası varken, bize de
afiyetle yemek düşüyor…
Malzemeler
- 1kg pırasa
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- ½ su bardağından bir parmak eksik
bulgur
- 2 adet kesme şeker
- ½ yemek kaşığı domates
salçası
- 1,5 yemek kaşığı
zeytinyağı
- 1 adet limon
- Tuz
Tecereye
doğranan soğanları, yuvarlak doğranan havuçları ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını
koyup, kısık ateşte biraz kavuruyoruz. Daha sonra ayıklayıp yıkadığımız ve iri
doğradığımız pırasaları ilave edip; domates salçası, tuz ve üzerini geçecek
kadar su ilave ediyoruz. Kaynayınca üzerine yıkadığımız bulguru ve limon suyunu
da ilave edip; pırasalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık yarım saat adar pişiriyoruz.
Pişmiş olan pırasanın üzerine yarım yemek kaşığı zeytinyağını gezdirip, ağzı
kapağı kapalı olarak soğumaya bırakıyoruz.
Servis
sırasında üzerine bol bol limon sıkarak afiyetle yiyoruz…
By Chef
Na
süper olmus eline sağlık
YanıtlaSil