Bu
gün günlerden Pazartesi. Orta şiddetli bir Pazartesi sendromu yaşadığım bu
günde, bana hafta sonlarını ve keyifli akşam üstü çaylarını hatırlatan bir
tarifi paylaşmak istiyorum. Şimdiden ruh halimi değiştirdi bile… Bu tarif benim
için çok özel, çünkü bu tarifi sevgili ablamla – Burcu -, kendisi bu günlüğü
oluşturmamdaki en büyük destekçilerimden olur, hazırladık. Burcu’nun kısırı
olmalı belki bu tarifin ismi, ama ablamla aramızda olan ve asla kopmayacak olan
kocaman fiyonklu kız kardeş bağı için fiyonklu kısır olarak adlandırmak
istiyorum. İçersindeki bulgurla çok faydalı ve hazırlanış şekliyle çok sağlıklı
ve hafif olan fiyonklu kısırı tadanlar için bu kadar lezzetli yapan sevgili
ablamın elleri midir bilmiyorum ama sizlerin de malzemelerin içine bir miktar
sevgi katarak deneyeceğinizi biliyorum. Yani kısacası bu fiyonklu kısırın en az
tarifi oluşturanın hazırladığı kadar lezzetli olacağı garanti. Kısır sevenler
ve formuna dikkat edenler mutlaka deneyin. Günlük ekmek miktarımı yediğim
miktarına göre ayarlayarak, çok severek yediğim bu güzel tarif için ablama
teşekkür ediyor ve ellerine sağlık diyorum.
Malzemeler
- 2 su bardağı bulgur
- 1/2 su bardağı domates püresi ( Biz
kendi hazırladığımız domates suyunu kullanmayı tercih ediyoruz, ancak
marketlerde hazır satılan katkısız domates sularından da kullanılabilir. )
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1/2 demet maydanoz
- 7 dal taze soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 çay bardağı zeytin yağı
- 3 adet limonun suyu
- Pul biber, nane, tuz, kara biber (
Nane taze nane olarak da kullanılabilir. )
Öncelikle
sağlığa son derece faydalı olan bulgurumuzu orta boy bir tencereye alıp,
üzerine sıcak suyumuzu ilave edip tencerenin ağzını kapatıyoruz. 20 dakika
kadar bulgurların kabarmasını beklerken, maydanozlarımızı ince ince kıyıyoruz. Onları
afiyetle yememize çok az kalan sevgili bulgurlar şiştikten sonra, zeytin yağı,
domates - biber salçaları ve limon suyunu ilave edip, ortaya çıkan güzel kokuyu
içimize çekerek ve en önemlisi gülümseyerek alttan üste doğru, yavaş yavaş
yoğuruyoruz. Tüm malzemeler özdeşleştikten sonra, ince ince kıyılmış
maydoanozları ve küçük küçük doğranmış taze soğanları fiyonklu aksesuarı henüz eksik
olan bulgurlu karışıma ilave edilyoruz ve tahta kaşıkla yavaşça karıştırarak O’
nu fiyonklu kısır haline getiriyoruz.
by Chef Na
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder