Kış
mevsimine giderek daha çok yaklaştığımız, bu puslu, yağmurlu, güzel (!) Salı gününden el sallayarak merhaba diyorum ve müthiş bir hafta
geçirmenizi diliyorum.
Evet
yanlış duymadınız somon çok yağlı bir balık, hafifleten tariflerde yağlı
balığın ne işi var diyebilirsiniz ancak, somonun içerdiği omega-3 yağ asitleri
vücuttaki yağ kütlesini azalmasına yardımcı oluyor. Yani çok mu çok faydalı bu
somon hafiflemek ve gülümsemek için. Harvard Üniversitesi’nde yapılan bir
araştırmanın sonuçlarına göre somon balığı depresyonla mücadelede en etkili
olan dört yiyecek arasına da girmeyi başarmış.
Eskimoların bir söylencesinde de Somon Balığının
insan yeniden hayat verdiğine inanılırmış. Bu söylenceye göre Somon Balığıyla
beslenen insanlar kendilerini yeniden doğmuş gibi hissedip hayatı yeniden
kucaklarlarmış.
Sağlığınız
için mutlaka balık tüketin, somon balığını hem sağlığınız hem de hafiflemeniz
için tercih edin, mavi denizlerden size hediye olarak getireceği gülümseme
paketini de kabul etmeyi unutmayın. 2 farklı somon balığı tarifi hazırladım
sizler için şimdilik. Salçalı olanın favorim olduğunu söylüyor ve afiyet olsun
diyorum…
Malzemeler
( 2 kişilik )
- 2 dilim
somon balığı ( 400 – 450 gr kadar )
- 2 baş
sarımsak
- 2 orta
boy soğan
- 1 yemek
kaşığı domates salçası
- Defne
yaprağı, kekik
- Tane
karabiber, deniz tuzu ( normal tuz da kullanılabilir ), pul biber
Yuvarlak doğradığımız soğan ve soyulmuş
sarımsakları yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına yerleştiriyoruz. Yıkadığımız
somonları soğanların üzerine alıp, tane karabiber deniz tuzu serpiştiriyoruz.
Her bir somon diliminin üzerine bir adet defne yaprağı koyup 200 dereceye
ayarlı fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişiriyoruz. 1 su bardağı kaynamış suda
1 yemek kaşığı domates salçasını eritip kekik ve pul biber ekliyoruz. Salçalı karşımı 35. dakikada balıkların
üzerine döküp 5 dakika daha pişiriyoruz.
Mesaj var: Yanında buharda pişmiş Brüksel lahanası,
enginar kalbi ve roka ile servis yapabilirsiniz, denedim çok lezzetli oldu.
by
Chef Na
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder