Sütlü tatlıları
sevenlerin çok çok beğeneceğini düşündüğüm bir tat oldu bu puding. Klasik irmikli pudinge sahleple çok
değişik bir tat vererek birazcık süsledim... Üzerine de frambuaz sosunu
eklediğim zaman şık bir kokteyle katılabilecek kıvama geldi tatlım. Çok çok hafif, çok çok lezzetli oldu. Frambuaz
sosunu pudinge, ailecek - yani iki kişilik çekirdek bir aile olarak
kocacımla ben - çok yakıştırdık. Ne yazıkki bu tatlıyı başka kimseye tattırma
fırsatım olmadı. Bloğum için yaptığım ilk denemeydi. Bu nedenle benim için çok
da özel oldu. Umarım siz de denersiniz ki bence kesin denemelisiniz... Klasik
sevenler için sos yerine üzerine tarçınla da çok tatlı olduğunu belirtmek
isterim.
Malzeme Listesi
Puding için
- 1 litre light süt
- 6 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı toz sahlep
- 3 damla vanilya esansı
- 8 yemek kaşığı toz tatlandırıcı
- Yarım kutu superfresh frambuaz
- 3 yemek kaşığı toz tatlandırıcı
Şimdi öncelikle
sütümüzü tencereye alıyoruz. ( Hayatım boyunca yemek tariflerini hep
kısaltılmış cümlelerle yazmış birisi olarak şimdi zorlanıcam, ama düzelecek söz
veriyorum... Beni bir süre affedin olur mu? ) İrmik, sahlep ve tatlandırıcıyı
ilave ederek kaynayana kadar karıştırıyoruz. Hızlı karıştırıldığı zaman kıvamı
çok daha iyi oluyor belirtmek isterim. Kaynadıktan sonra vanilya esansını
ekleyerek ocağın altını en kısığa getirip karıştırmaya aşağı yukarı 5 dakika
kadar devam ediyoruz. Ben genelde pudinglerde bu aşamada el blenderı
kullanıyorum, sakızımsı bir kıvama geliyor.
Bu aşamada biraz estetiik giriyor devreye ve tatlıyı yerken hangi formda
görmek istiyorsak o forma girmesini sağlıyoruz.
Borcama veya minik kalıplara, kalıp vceya borcamı ıslatarak döküyoruz pudingi. Ardından
soğuması için buz dolabına yerleştiriyoruz.
Sıra sosa
geldiğinde, frambuazları mutfak robotundan geçirip bir tencereye alıyoruz.
Tencerede çok az bir süre kaynattıktan sonra toz tatlandırıcıyı üzerine
ekleyip, soğuyan pudingimizin üzerine servis aşamasında döküyoruz. Toz tatlandırıcının miktarını kendi damak
zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Bu sitede hiç bir tarifin kesin sınırları
olmamalı.
Biz çok beğendik
ya siz?
by Chef Na
by Chef Na
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder