Mevsimlerden
sonbahardayız, Ekim ayında. En lezzetli olduğu dönem Eylül ayından yumurtlamaya
başladığı Ocak ayı sonuna kadar olan füze şeklindeki enfes uskumruların tam
zamanındayız yani. Bu süre içersinde yağ oranı istenilen kıvama ulaşan
uskumrunun ızgarası, kağıt kebabı, dolması, tuzlaması, köftesi vs. yani
aklınıza gelebilecek her şekli nefis olur. Bu aylar dışında yağ oranları
azaldığı için genellikle tavada pişirme yöntemi tercih edilir. Ancak sevgili okuyucu hafiflemekten öte,
vücudumuza ihtiyaç duyduğu besinleri en sağlıklı pişirme yöntemleriyle
hazırlayarak sunmak için en doğru mevsiminde, fırında hazırladım uskumruyu.
Bakalım beğenecek misiniz?
Malzemeler ( 4 kişi
için )
- 4 adet
fileto şeklinde kesilmiş uskumru ( Yaklaşık 1 kg kadar )
- 3 baş
sarımsak
- 3 adet
orta boy soğan
- Defne
yaprağı
- Tane
karabiber, deniz tuzu ( normal tuz da kullanılabilir ), pul biber
- 1 adet domates
- 1 limon
- 4 adet biber biber
Yuvarlak doğradığımız soğanları yağlı kağıt
serdiğimiz fırın kabına yerleştiriyoruz. Yıkanıp temizlenmiş olan fileto
uskumruları soğanların üzerine alıp, tane karabiber deniz tuzu serpiştiriyoruz.
Her bir somon diliminin üzerine bir adet defne yaprağı, yuvarlak dilimlenmiş
domates koyup filetoların üzerine yuvarlak kesilmiş limon dilimi ve biberi de
yerleştirip, fırın kabının boş kalan yerlerine sarımsakları soymadan
yerleştiriyoruz. 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 40 dakika kadar
pişiriyoruz ve her şey hazır. Üzerine bol limon sıkarak, bu enfes lezzetin
keyfini çıkartmaktan başka yapılacak bir şey kalmadı, afiyet olsun !!
Mesaj var: Kiremitte ızgara uskumru tarifim
çok yakında…
by
Chef Na
Bloğunuz bizim için çok yararlı bilgiler içeriyor.Paylaşımlarınızı için ekibimiz Prefabik satışı ile sürekli takip ediyoruz. Çalışmalarınızda başarılar dileriz.
YanıtlaSilCok tesekkur ederim...
Sil