Mevsimlerden
sonbahardayız, Ekim ayında. En lezzetli olduğu dönem Eylül ayından yumurtlamaya
başladığı Ocak ayı sonuna kadar olan füze şeklindeki enfes uskumruların tam
zamanındayız yani. Bu süre içersinde yağ oranı istenilen kıvama ulaşan
uskumrunun ızgarası, kağıt kebabı, dolması, tuzlaması, köftesi vs. yani
aklınıza gelebilecek her şekli nefis olur. Bu aylar dışında yağ oranları
azaldığı için genellikle tavada pişirme yöntemi tercih edilir. Ancak sevgili okuyucu hafiflemekten öte,
vücudumuza ihtiyaç duyduğu besinleri en sağlıklı pişirme yöntemleriyle
hazırlayarak sunmak için en doğru mevsiminde, fırında hazırladım uskumruyu.
Bakalım beğenecek misiniz?
Malzemeler ( 4 kişi
için )
- 4 adet
fileto şeklinde kesilmiş uskumru ( Yaklaşık 1 kg kadar )
- 3 baş
sarımsak
- 3 adet
orta boy soğan
- Defne
yaprağı
- Tane
karabiber, deniz tuzu ( normal tuz da kullanılabilir ), pul biber
- 1 adet domates
- 1 limon
- 4 adet biber biber
Mesaj var: Kiremitte ızgara uskumru tarifim
çok yakında…
by
Chef Na
Bloğunuz bizim için çok yararlı bilgiler içeriyor.Paylaşımlarınızı için ekibimiz Prefabik satışı ile sürekli takip ediyoruz. Çalışmalarınızda başarılar dileriz.
YanıtlaSilCok tesekkur ederim...
Sil