Sağlıklı beslenmek
isteyen her bireyin haftada iki defa mutlaka tüketmesi gereken balık ile, hem
lezzetli hem düşük kalorili lezzetler yaratmaya çalışırken ortaya çıkan deniz
tadındaki tariflerden bir tanesi var sırada. Herkesin bildiği gibi, işin
uzmanları balığın ızgara, fırında veya buğulama şeklinde tüketilmesi
gerektiğini, mümkün olduğu kadarıyla kızartma balıklardan kaçınılmasını
öneriyorlar. Ben bu tarifi damağa hitap etmesinin yanında; masada servis aşamasında
göze de hitap etmesi özelliği ile de çok seviyorum. Günlüğümde çok çok deniz
tadında tarif yer alacak, çünkü ben pratikliği ile, lezzeti ile, vücudumun her
bir hücresine yaptığı iyilik ile bu balıkları çok seviyorum.
Malzemeler
·
4
parça fileto şeklinde yıkanıp hazırlanmış Trabzon somonu ( İsterseniz Trabzon
somonu yerine, levrek de kullanabilirsiniz. )
·
20 diş
sarımsak
·
12
adet küçük boy cherry domates
·
Tane
kara biber, deniz tuzu
·
4
parça defne yaprağı
·
30
gram bayat ekmek ( 1 dilim kare tost ekmeği kadar )
·
4 adet
küçük sivri biber
Yıkanıp
hazırlanmış fileto şeklindeki balıkları yerleştirmek için 30*30 cm büyüklüğünde
4 parça yağlı kağıt hazırlıyoruz. ( Levrek tercih ediyorsanız, ölçüyü biraz
daha büyütmekte fayda var. ) Keserek hazırladığımız yağlı kağıtların ortasına
balıkları yerleştiriyoruz. Her bir parçanın üzerine 5 diş sarımsak ve her bir
dilim balığın üzerinde 6 yarım cherry domates olacak şekilde yerleştiriyoruz. Deniz tuzunu ve tane kara
biberi ilave edip üzerine 1 yemek kaşığı kadar ufalanmış bayat ekmek
serpiştiriyoruz. En üste bir tane sivri biberi de koyduktan sonra yağlı kağıt
ile dikkatlice sarıyoruz.
Balığın kendi içindeki yağ balığın kurumaması için
gayet yeterli geldiğinden dolayı yağ ilavesi yapmadığımız balığımızı 200
dereceye ayarlı fırında 40 dakika kadar pişirdikten sonra afiyetle yiyoruz. Ben
bu balığı yaparken fırın tepsisine yağlı kağıdın içerisinde, yukarıda verilen
ölçü için 300 gram kadar, mantar da ilave ediyorum. Fırında mantar bu balığın
yanında çok güzel gidiyor. Bol sağlıklı ve hep formda kalmanız dileğiyle...
by Chef Na
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder