Her
gün mutlaka sütlü tatlı ya da bitter çikolata tüketmeden o günü hiç yaşanmamış
sayarım. O kadar düşkünüm yüzümü gülümseten tatlı lezzetlere yani. Bu tarif de,
çekirdek ailemle yani kocacığımla çok sık tükettiğimiz Dr. Oetker vanilyalı light
puding’i daha da lezzetli yapmak ve farklı formlara büründürmek isterken
ortaya çıktı. Sonuç hem göze, hem da damağa hitap eden hazırlanması çok pratik,
kalsiyum açısından zengin, gün içerisinde bir dilim daha az ekmek ve bir
porsiyon daha az taze meyve tüketerek rahatlıkla yiyebileceğimiz bu tatlı tarif
oldu. Israr ediyorum, denemelisiniz…
Malzemeler
- 1 kutu Dr. Oetker vanilyalı light puding
- Puding için 1 litre light süt
- 1 paket tuzsuz etimek
- 1 poşet Dr. Oetker light krem şanti
- Krem şanti için 1 çay bardağı light süt
- 1 kutu Super Fresh frambuaz
Etimekleri
bölmeden borcama yerleştiriyoruz. Vanilyalı pudingi üzerindeki tarife göre
hazırlayıp ılıklaşana kadar bekledikten sonra etimeklerin üzerine döküp, pudingin iyice soğuması için
bekliyoruz. Daha sonra, bir paket krem şantiyi 1 çay bardağı light süt ile
hazırlayıp soğumuş pudingimizin üzerine yayıp dolaba kaldırıyoruz. Frambuaz
sosu hazırlamak için, donmuş frambuazları rondodan gerçirip, arzuya göre 2
yemek kaşığı toz tatlandırıcı ilave ederek kaynatıyoruz. Buzdolabında soğutulan
sosu hazırlamış olduğumuz pudingin üzerine yayıp, buz gibi servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
by Chef Na
by Chef Na
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder