28 Kasım 2011 Pazartesi

ISPANAKLI & PIRASALI GÖZLEME


İçerdiği sebzeler ile de diyet yapanlar veya sağlıklı beslenmek isteyenler için çok doğru bir tercih olacaktır. Yanında beyaz peynirle birlikte sabah kahvaltılarınıza çok çok yakışacak!!!

Malzemeler

·         1/2 kg yufka

·         1/2 kg ıspanak

·         1/2 demet maydanoz

·         1 adet orta boy kuru soğan

·         1 sap pırasa

·         Tuz, kara biber, pul biber

Ispanakları güzelce yıkıyoruz. Ispanak yapraklarını ve maydanozları ince ince doğruyoruz. Kuru soğanı da ince kıyıp, pırasayı da çok küçük parçalar halinde doğruyoruz. Baharatları da ilave ederek tüm malzemeleri karıştırıyoruz.

Bu gözlemeyi yapmak için hazırlanırken, tezgahın üzerinde duran pırasaların gözüme çarpmasıyla, ıspanağın yanına ilave etmeye karar verdim. Çok farkedilmedi, ama lezzet kattı. Arzuya göre sadece ıspanaklı olarak da hazırlayabilirsiniz.

Bir gözleme çeyrek yufkadan hazırlanacak şekilde yufkalarımızı dört eşit parçaya bölüyoruz. Yufkaların içine hazırladığımız içten koyarak zarf şeklinde kapatıp yapışmayan bir tavayı yeterli ısıya ulaşmasını sağlamak için ocağın üzerine alıyoruz.



Teflon tavamızı iyice ısıtıyoruz ki, yağ kullanılmadığı için gözlemelerimiz yapışmayın. Arzu ederseniz yumurta fırçası yardımı ile 1 çay kaşığı kadar zeytinyağını tavayı yağlamak için kullanabiliriz. Isınan tavamızda, gözlemelerimizi önleri ve arkaları kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun!

by Chef Na


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder