23 Kasım 2011 Çarşamba

KIYMALI ŞEHRİYE ÇORBASI

 
Hem protein, hem karbonhidrat bir arada, hem de en sağlıklı hallerinden biriyle. Kış aylarında içimizi ısıtan, yanında makul miktarda ekmek ve salata ile birlikte tek başına bir öğün olan bu lezzetli  çorbaya hayır diyemeyeceksiniz… 

Malzemeler

  • 200 gr yağsız dana kıyma
  • ½  su bardağı çorbalık şehriye ( Tel ,arpa veya kuskus olabilir. )
  • 2 adet sivri yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, kara biber, pul biber


İyice ısıtılan teflon tencerede kıyma yağ ilavesi yapılmadan kavruyoruz. Daha sonra salça ilave edilerek birlikte 1-2 dakika daha çeviriyoruz. Üzerine sıcak su ve arzuya gore baharatları ilave ediyoruz. Su kaynayınca şehriyeleri ve ince doğradığımız biberleri de ilave ediyoruz. Kısık ateşte 15 dakika kadar daha pişirip, üzerini kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapıyoruz.

By Chef Na

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder