23 Kasım 2011 Çarşamba

KURU FASULYE



Sırada sağlıklı beslenmenin demirbaşlarından bakliyat ailesinden gelen kuru fasulye var!!! Türk mutfağının olmazsa olmazı olan kuru fasulye tam bir protein deposu. İçerdiği hayvansal olmayan protein ve lifli yapısı ile kırmızı etten hiç bir eksiği yok! Sinirleri kuvvetlendiren kuru fasulye, sağlıklı beslenme diyetlerinde de rahatlıkla tercih edilebilecek bir yiyecek. Afiyet olsun…

Malzemeler



  • 500 gr  yağsız dana kuşbaşı
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 3 adet kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 4 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • ½ yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, kara biber, kırmızı toz biber
 

Vitamin ve mineral değerlerinde kayıp meydana gelmemesi için, bir gece önceden yıkayıp suda beklettiğimiz kuru fasulyeleri, bol suyla yumuşayıncaya kadar pişirip süzüyoruz. Bu şekilde gaz yapmasının da önüne geçmiş oluyoruz. Kuşbaşı doğranmış 500 gr yağsız dana etini düdüklü tencerede  yarım saat kadar pişiriyoruz.  

Güveç tenceresinin en altına ince doğradığımız soğanları yerleştirip sırası ile; kuşbaşı etleri, iri doğranmış biberleri ve kabukları soyulup doğranmış olan domatesleri yerleştiriyoruz.




Ardından 1 bardak sıcak su içerisinde ezilmiş 1 yemek kaşığı domates ve ½ yemek kaşığı biber salçasını, tuz, kara biber ve toz kırmızı biberi de ilave ederek domateslerin üzerinden ilave ediyoruz.



Kaynayınca ocağın altını en kısık seviyeye ayarlayıp yaklaşık 50 dakika kadar pişiriyoruz.

By Chef Na



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder