28 Kasım 2011 Pazartesi

KIYMALI GÖZLEME



Yanında dumanı tüten bir bardak çay ile mütiş giden bir lezzet. Gözlemeyi, böreği kıymalı olmazsa yemeyenler için en sağlıklı haliyle!!!
Malzemeler
·         1/2 kg yufka
·         250 gram yağsız dana kıyma
·         3 adet domates
·         3 adet yeşil biber
·         1/2 demet maydanoz
·         2 adet orta boy kuru soğan
·         Tuz, kara biber, pul biber
Yufka hariç bütün malzemelerimizi 2 yemek kaşığı su ilave ederek karıştırıyoruz.
Bir gözleme çeyrek yufkadan hazırlanacak şekilde yufkalarımızı dört eşit parçaya bölüyoruz. Yufkaların içine hazırladığımız içten koyarak zarf şeklinde kapatıp yapışmayan bir tavayı yeterli ısıya ulaşmasını sağlamak için ocağın üzerine alıyoruz.


Teflon tavamızı iyice ısıtıyoruz ki, yağ kullanılmadığı için gözlemelerimiz yapışmasın. Arzu ederseniz yumurta fırçası yardımı ile 1 çay kaşığı kadar zeytinyağını tavayı yağlamak için kullanabiliriz. Isınan tavamızda, gözlemelerimizi önleri ve arkaları kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun!
by Chef Na


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder