10 Ekim 2011 Pazartesi

EN LEZZETLİ KISIR



Bu gün günlerden Pazartesi. Orta şiddetli bir Pazartesi sendromu yaşadığım bu günde, bana hafta sonlarını ve keyifli akşam üstü çaylarını hatırlatan bir tarifi paylaşmak istiyorum. Şimdiden ruh halimi değiştirdi bile… Bu tarif benim için çok özel, çünkü bu tarifi sevgili ablamla – Burcu -, kendisi bu günlüğü oluşturmamdaki en büyük destekçilerimden olur, hazırladık. Burcu’nun kısırı olmalı belki bu tarifin ismi, ama ablamla aramızda olan ve asla kopmayacak olan kocaman fiyonklu kız kardeş bağı için fiyonklu kısır olarak adlandırmak istiyorum. İçersindeki bulgurla çok faydalı ve hazırlanış şekliyle çok sağlıklı ve hafif olan fiyonklu kısırı tadanlar için bu kadar lezzetli yapan sevgili ablamın elleri midir bilmiyorum ama sizlerin de malzemelerin içine bir miktar sevgi katarak deneyeceğinizi biliyorum. Yani kısacası bu fiyonklu kısırın en az tarifi oluşturanın hazırladığı kadar lezzetli olacağı garanti. Kısır sevenler ve formuna dikkat edenler mutlaka deneyin. Günlük ekmek miktarımı yediğim miktarına göre ayarlayarak, çok severek yediğim bu güzel tarif için ablama teşekkür ediyor ve ellerine sağlık diyorum.

Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1/2 su bardağı domates püresi ( Biz kendi hazırladığımız domates suyunu kullanmayı tercih ediyoruz, ancak marketlerde hazır satılan katkısız domates sularından da kullanılabilir. )
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1/2 demet maydanoz
  • 7 dal taze soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 çay bardağı zeytin yağı
  • 3 adet limonun suyu
  • Pul biber, nane, tuz, kara biber ( Nane taze nane olarak da kullanılabilir. ) 
Öncelikle sağlığa son derece faydalı olan bulgurumuzu orta boy bir tencereye alıp, üzerine sıcak suyumuzu ilave edip tencerenin ağzını kapatıyoruz. 20 dakika kadar bulgurların kabarmasını beklerken, maydanozlarımızı ince ince kıyıyoruz. Onları afiyetle yememize çok az kalan sevgili bulgurlar şiştikten sonra, zeytin yağı, domates - biber salçaları ve limon suyunu ilave edip, ortaya çıkan güzel kokuyu içimize çekerek ve en önemlisi gülümseyerek alttan üste doğru, yavaş yavaş yoğuruyoruz. Tüm malzemeler özdeşleştikten sonra, ince ince kıyılmış maydoanozları ve küçük küçük doğranmış taze soğanları fiyonklu aksesuarı henüz eksik olan bulgurlu karışıma ilave edilyoruz ve tahta kaşıkla yavaşça karıştırarak O’ nu fiyonklu kısır haline getiriyoruz.

Biz bu tarifi çok çok beğendik, hatta bayıldık, siz ??

by Chef Na

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder