19 Ekim 2011 Çarşamba

FIRINDA USKUMRU



Mevsimlerden sonbahardayız, Ekim ayında. En lezzetli olduğu dönem Eylül ayından yumurtlamaya başladığı Ocak ayı sonuna kadar olan füze şeklindeki enfes uskumruların tam zamanındayız yani. Bu süre içersinde yağ oranı istenilen kıvama ulaşan uskumrunun ızgarası, kağıt kebabı, dolması, tuzlaması, köftesi vs. yani aklınıza gelebilecek her şekli nefis olur. Bu aylar dışında yağ oranları azaldığı için genellikle tavada pişirme yöntemi tercih edilir.  Ancak sevgili okuyucu hafiflemekten öte, vücudumuza ihtiyaç duyduğu besinleri en sağlıklı pişirme yöntemleriyle hazırlayarak sunmak için en doğru mevsiminde, fırında hazırladım uskumruyu. Bakalım beğenecek misiniz?

Malzemeler ( 4 kişi için )

  • 4 adet fileto şeklinde kesilmiş uskumru ( Yaklaşık 1 kg kadar )
  • 3 baş sarımsak
  • 3 adet orta boy soğan
  • Defne yaprağı
  • Tane karabiber, deniz tuzu ( normal tuz da kullanılabilir ), pul biber
  • 1 adet domates
  • 1 limon
  • 4 adet biber biber

Yuvarlak doğradığımız soğanları yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına yerleştiriyoruz. Yıkanıp temizlenmiş olan fileto uskumruları soğanların üzerine alıp, tane karabiber deniz tuzu serpiştiriyoruz. Her bir somon diliminin üzerine bir adet defne yaprağı, yuvarlak dilimlenmiş domates koyup filetoların üzerine yuvarlak kesilmiş limon dilimi ve biberi de yerleştirip, fırın kabının boş kalan yerlerine sarımsakları soymadan yerleştiriyoruz. 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz ve her şey hazır. Üzerine bol limon sıkarak, bu enfes lezzetin keyfini çıkartmaktan başka yapılacak bir şey kalmadı, afiyet olsun !! 


Mesaj var: Kiremitte ızgara uskumru tarifim çok yakında…       

by Chef Na




2 yorum:

  1. Bloğunuz bizim için çok yararlı bilgiler içeriyor.Paylaşımlarınızı için ekibimiz Prefabik satışı ile sürekli takip ediyoruz. Çalışmalarınızda başarılar dileriz.

    YanıtlaSil