5 Ekim 2011 Çarşamba

KAĞITTA BALIK



Sağlıklı beslenmek isteyen her bireyin haftada iki defa mutlaka tüketmesi gereken balık ile, hem lezzetli hem düşük kalorili lezzetler yaratmaya çalışırken ortaya çıkan deniz tadındaki tariflerden bir tanesi var sırada. Herkesin bildiği gibi, işin uzmanları balığın ızgara, fırında veya buğulama şeklinde tüketilmesi gerektiğini, mümkün olduğu kadarıyla kızartma balıklardan kaçınılmasını öneriyorlar. Ben bu tarifi damağa hitap etmesinin yanında; masada servis aşamasında göze de hitap etmesi özelliği ile de çok seviyorum. Günlüğümde çok çok deniz tadında tarif yer alacak, çünkü ben pratikliği ile, lezzeti ile, vücudumun her bir hücresine yaptığı iyilik ile bu balıkları çok seviyorum.

Malzemeler

·         4 parça fileto şeklinde yıkanıp hazırlanmış Trabzon somonu ( İsterseniz Trabzon somonu yerine, levrek de kullanabilirsiniz. )

·         20 diş sarımsak

·         12 adet küçük boy cherry domates

·         Tane kara biber, deniz tuzu

·         4 parça defne yaprağı

·         30 gram bayat ekmek ( 1 dilim kare tost ekmeği kadar )

·         4 adet küçük sivri biber

Yıkanıp hazırlanmış fileto şeklindeki balıkları yerleştirmek için 30*30 cm büyüklüğünde 4 parça yağlı kağıt hazırlıyoruz. ( Levrek tercih ediyorsanız, ölçüyü biraz daha büyütmekte fayda var. ) Keserek hazırladığımız yağlı kağıtların ortasına balıkları yerleştiriyoruz. Her bir parçanın üzerine 5 diş sarımsak ve her bir dilim balığın üzerinde 6 yarım cherry domates olacak şekilde  yerleştiriyoruz. Deniz tuzunu ve tane kara biberi ilave edip üzerine 1 yemek kaşığı kadar ufalanmış bayat ekmek serpiştiriyoruz. En üste bir tane sivri biberi de koyduktan sonra yağlı kağıt ile dikkatlice sarıyoruz.





Balığın kendi içindeki yağ balığın kurumaması için gayet yeterli geldiğinden dolayı yağ ilavesi yapmadığımız balığımızı 200 dereceye ayarlı fırında 40 dakika kadar pişirdikten sonra afiyetle yiyoruz. Ben bu balığı yaparken fırın tepsisine yağlı kağıdın içerisinde, yukarıda verilen ölçü için 300 gram kadar, mantar da ilave ediyorum. Fırında mantar bu balığın yanında çok güzel gidiyor. Bol sağlıklı ve hep formda kalmanız dileğiyle...

by Chef Na





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder