18 Ekim 2011 Salı

FIRINDA SOMON



Malzemeler ( 2 kişi için ) 

  • 2 dilim somon balığı ( 400 – 450 gr kadar )
  • 2 baş sarımsak
  • Defne yaprağı
  • Tane karabiber, deniz tuzu ( normal tuz da kullanılabilir ), pul biber
  • 1/2 demet maydanoz

Yıkamış olduğumuz somon dilimlerini, altlarında soyulmuş sarımsaklar olacak şekilde yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına yerleştiriyoruz. Üzerlerine tane karabiber, deniz tuzu serpiştiriyoruz. Her bir somon diliminin üzerine bir adet defne yaprağı koyup 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz. Servis tabağının altına doğranmış maydanozları yayıp üzerine balığı koyarak servis ediyoruz.  

by Chef Na

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder