4 Ekim 2011 Salı

ETİMEKLİ PUDİNG


Her gün mutlaka sütlü tatlı ya da bitter çikolata tüketmeden o günü hiç yaşanmamış sayarım. O kadar düşkünüm yüzümü gülümseten tatlı lezzetlere yani. Bu tarif de, çekirdek ailemle yani kocacığımla çok sık tükettiğimiz Dr. Oetker vanilyalı light puding’i daha da lezzetli yapmak ve farklı formlara büründürmek isterken ortaya çıktı. Sonuç hem göze, hem da damağa hitap eden hazırlanması çok pratik, kalsiyum açısından zengin, gün içerisinde bir dilim daha az ekmek ve bir porsiyon daha az taze meyve tüketerek rahatlıkla yiyebileceğimiz bu tatlı tarif oldu. Israr ediyorum, denemelisiniz…

Malzemeler
  • 1 kutu Dr. Oetker vanilyalı light puding
  • Puding için 1 litre light süt
  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 1 poşet Dr. Oetker light krem şanti
  • Krem şanti için 1 çay bardağı light süt
  • 1 kutu Super Fresh frambuaz

Etimekleri bölmeden borcama yerleştiriyoruz. Vanilyalı pudingi üzerindeki tarife göre hazırlayıp ılıklaşana kadar bekledikten sonra etimeklerin üzerine döküp, pudingin iyice soğuması için bekliyoruz. Daha sonra, bir paket krem şantiyi 1 çay bardağı light süt ile hazırlayıp soğumuş pudingimizin üzerine yayıp dolaba kaldırıyoruz. Frambuaz sosu hazırlamak için, donmuş frambuazları rondodan gerçirip, arzuya göre 2 yemek kaşığı toz tatlandırıcı ilave ederek kaynatıyoruz. Buzdolabında soğutulan sosu hazırlamış olduğumuz pudingin üzerine yayıp, buz gibi servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

by Chef Na


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder